Energimedvetenhet Logo

Rytmiska rörelser

Rytmisk rörelseträning är någonting som har kommit att bli en av de viktigaste ingredienserna i mitt mål att återhämta balansen hos både mig själv och min son. När han var tre år, visade PEP test att han mentalt bara var runt ett år på de flesta plan.

Vid samma tid mådde jag själv minst sagt bra. Jag hade varit sjukskriven för utmattningssyndrom, och jag var långt ifrån återhämtad från detta.

En dag sade min man till mig att han anmält mig till ett föredrag, ”Barn med ADHD och ledsna barn – måste vi förgifta dem?” med Harald Blomberg. Jag gick dit, och där hände det saker med mig.

Impulsstyrd som jag var, tickade jag igång på det mesta Harald pratade om. Jag insåg att det nog inte var för mitt barns skull som jag var där, utan jag hade ett enormt jobb framför mig med mig själv.

Jag började gå Haralds kurser, och långsamt men säkert började jag må bättre och bättre. Det tog tid innan jag ens kunde uppbåda kraft nog att börja jobba med sonen. I början ville han inte samarbeta, så jag gick upp på nätterna och gungade honom. En gungning i början, och efter några veckor kunde vi hålla på i en halv minut. Till slut gick det bra att göra det när han var vaken, men inte några långa stunder.

Så här några år efteråt förstår jag att det blev stökigt i hans huvud eftersom vi inte höll diet, varken han eller jag vid den här tiden. Vi var båda känsliga för gluten, vete, kasein och socker, och äter man det samtidigt som man gör rytmiska rörelser kan det bli jobbigt, läs mer om det i boken Autism – en sjukdom som kan läka.

Men jag höll ut, och jobbade vidare både med sonen och mig själv, och resultaten visar sig nu, några år senare. Pojken utvecklas som han ska nu, och han håller på att hämta in de förlorade åren.

För mig har de rytmiska rörelserna och kombinationen reflexintegrering varit en av de viktigaste igredienserna för att återfå min balans efter utmattningen. Fruktan- och Paralysreflexen (obs länken går till en kurs från 2012) höll mig i ett järngrepp i många år. Jag vågade knappt gå utanför dörren under en period.

I dag känner jag när någon av reflexerna tickar igång, och jag vet hur jag ska göra för att integrera den. Jag jobbar idag som rytmisk rörelseinstruktör i Solna, och tar emot både vuxna, ungdomar och barn för utformning av individuella träningsprogram.

Läs mer om Rytmisk rörelseträning på vår hemsida www.rytmiskrorelsetraning.se, eller beställ Haralds bok, ”Rörelser som helar”, se till höger.

Köp Harald Blombergs succébok
”Rörelser som helar ”

 
RH2
 
Boken beskriver hur enkla helande rörelser, så kallad Rytmisk rörelseträning, stimulerar hjärnans och nervsystemets förmåga att mogna och utvecklas och hjälper barn med neuropsykiatriska diagnoser att fungera utan mediciner. Harald Blomberg är psykiater och ger kurser över hela världen i Rytmisk rörelseträning.
 
Boken kan beställas av Eva Johansson: eva@energimedvetenhet.nu Pris: 160 kronor plus porto.