Energimedvetenhet Logo

Vatten

Clearly of Sweden vattenfilter

På min resa att hitta balans i tillvaron har jag nu kommit till vattnet jag dricker och tvagar mig i. Vi har inte så rent vatten som vi kanske tror, även om vi har väldigt bra vatten om man jämför med många andra ställen i världen.

I dag är det många kvinnor som använder p-piller och många är det som använder en mängd olika läkemedel. Pillren passerar genom kroppen och resterna utsöndras i toaletterna. Reningsverken anhopas av läkemedelsrester, och de har inte medel att ta hand om dessa.

Många är de barn som föds och/eller växer upp med obalans i hormonsystemet, och jag funder om det kan komma från läkemedelsrester i vattnet.

För att ta mitt ansvar gentemot mig själv och mina barn, har jag scannat marknaden och hittat Clearly of Sweden. De tillhandahåller produkter som renar vatten, bland annat just från läkemedelsrester. Om det är höga halter av någonting, till exempel kalcium eller järn, tar filtret inte bort allt, men det sänker koncentrationen.

Jag har skaffat dels en kanna som jag kan bära med mig om jag åker bort, dels har jag satt ett krantoppfilter på kranen i köket. På krantoppfiltret sitter en ventil så att jag lätt kan välja om jag vill ha filtrerat eller ofiltrerat vaten. Allt som vi ska äta eller dricka går genom filtret, diskvatten går rakt ut.

Duschen har också fått ett filter, så får vi duscha i rent vatten. Filtrena räcker länge, 7000 liter, innan det är dags att byta. Det motsvarar ungefär en årsförbrukning av dricks- och matlagnings vatten för en familj på 4 personer.

En vän till mig gjorde en liten test för att se om det gick att se skillnad på vattnet som var filtrerat eller ej. Med det vattnet hon hade hemma (kommunalt vatten i StorStockholm) kunde hon SE skillnaden mellan filtrerat och icke filtrerat vatten.

För mig känns det väldigt bra att dricka och duscha i detta filtrerade vatten.

I mina samtal med Hans, VD på Clearly of Sweden, har jag fått följande goda råd angående filterna:

– Samtliga filter bör man spola vatten genom varsamt. Inte några snabba flöden till att börja med, utan hellre öka långsamt om man vill spola mycket vatten.

– Krantoppsfiltret mår bäst av att använda kallt vatten.

– Duschfiltret bör vändas på en gång i månaden ungefär, så slipper man kanalbildning i filtret.

Några av dessa produkter kan du köpa på min praktik i Solna, annars kan du gå direkt ut på Clearlys hemsida för att köpa deras produkter. Köper du direkt från Clearly är allt fraktfritt.

Här är ett mail jag fått från Hans:

Hej Eva

Tack för ditt mail och goda uppmuntran!

Jag menar ….

Hur hälsomedvetna är vi egentligen?
Aldrig tidigare har vi varit så hälsomedvetna som i dag. Aldrig tränat så mycket, aldrig läst innehållsbeskrivningarna på matvarorna lika noga. Aldrig ätit lika mycket fiberrikt bröd eller andra fullkornsprodukter. Aldrig valt biodynamiskt odlat och kravmärkta produkter i lika hög utsträckning som i dag. Men hur hälsosamt är vårt kranvatten egentligen? Märkligt att vi vet så mycket om vår mat i allmänhet, men så lite om vårt vatten som är vårt viktigaste livsmedel!

Kemikalier, bekämpningsmedel, läkemedelsrester!
I varje glas vatten du tappar upp finns det en mängd olika föroreningar t.ex. klor och andra kemikalier, bly, koppar, järn, kvicksilver, arsenik, slam, avlagringar, bekämpningsmedel och läkemedelsrester från mediciner som t.ex. antidepressiva, p-piller och antibiotika. Du förstår säkert att dessa föroreningar påverkar hälsan negativt. I många kommuner innehåller dessutom kranvattnet rester av antibiotika, morfin och östrogen. Ditt kranvatten påverkar din hälsa negativt!

Vi har något viktigt att sälja, men ännu viktigare att säga!
Faktum är att gamla vattenledningar, kemikalier, tungmetaller, bekämpningsmedel, läkemedelsrester, förändrade normvärden, samt ökande miljöhot har idag stor negativ påverkan på kvalitén av svenskt kranvatten. Eftersom reningsverken inte klarar av att få bort alla skadliga ämnen från vårt kranvatten är det därför upp till dig själv att skaffa vattenrenare, vattenfilter för ditt kranvatten.

Det är bland annat denna viktiga information som alla borde få ta del av för att kunna välja vad de gör åt saken.

Må så gott!

Tack // Hans

Vänliga hälsningar Clearly of Sweden AB
Bättre vatten överallt!

 

Clearly Filtreringskanna Ultimate 2.5 L klar 4-stegs KDF

Clear2go – bärbar filtreringsflaska:

c2g

 

Clearly 5-stegs Krantoppfilter

Clearly 2-stegs duschfilter i crom

Duschfiltret ska vändas 1 ggr/månad ungefär!